facebook kovaszan megyei voroskereszt

ADOMÁNYOZNI AKAROK        3,5% Űrlap      SZPONZOR SZERZŐDÉS  

MENTŐSZOLGÁLAT  /  OTTHONGONDOZÁS  /  ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM 

Kovászna Megyei Vöröskereszt

 Újon indult mentőszolgálatunk igénybe vehető! 

 Titkárság

Tel: 0734 44 99 15
office@crucearosie-cv.org /    

 Mentőszolgálat 

Tel: 0772 04 59 88
 ambulanta@crucearosie-cv.org /    

 Otthongondozás

Tel: 0771 77 50 03
  ingrijire@crucearosie-cv.org /    

 Tanfolyamok / Képzések

Tel: 0771 78 29 60
   cursuri@crucearosie-cv.org /    

 Könyvelőség / H. R.

Tel: 0728 84 54 61
contabil@crucearosie-cv.org /    

 Önkéntesség

Tel: 0771 78 29 69
voluntariat@crucearosie-cv.org 

A Település, ahol jól érzem magam című, Bölön községben zajló projekt záróeseményét tartották csütörtökön, Sepsiszentgyörgyön. A projekt lebonyolító beszámoltak az elmúlt egy éves tevékenységekről.

A Vöröskereszt Kovászna Megyei Szervezete a Pro Nobis Egyesülettel, valamint Bölön község önkormányzatával közösen több, mint 84 ezer euró összértékű programot bonyolított le az elmúlt egy évben, ebből 74 ezer eurót pályázati úton teremtettek elő. A projektben Bölön, valamint a közigazgatásilag a településhez tartozó Bölönpatakon szociálisan hátrányos helyzetben élők életminőségének javítását tűzte ki célul. Mint Papp Adolf, a Vöröskereszt háromszéki elnöke fogalmazott, az elmúlt időszak során Bölön község etnikai szempontból vegyes lakosságú közösségének fejlesztését és tőkéjének növelését egy ezt célzó stratégia kidolgozásával, egy multifunkcionális-szociális központ létrehozásával, felvilágosító kampányokkal, továbbá a helyi civil szervezetek megerősítésével igyekeztek megvalósítani.

A programban érdekelt felek negyven alkalommal találkoztak, több, mint 130 személy részvételével készítették el a közösségfejlesztési tervet, ugyanakkor a multifunkcionális-szociális központ kedvezményezettjei között 90-nél több kiskorú, és ezernél több felnőtt van – sorolta az elmúlt év április elején kezdett munka eredményeit Kernászt Huba projektvezető. Hozzátette, két kampányt is szerveztek Mi felelősek vagyunk címmel, amely során szemétszedést is tartottak. Három, szociálisan hátrányos helyzetben levő személy és család lakásának felújításában is segítettek a program keretén belül, így például egy idős néninek, aki 12 lejes nyugdíjat kap. Elmondta, a pályázatba ugyan nem volt belefoglalva, viszont a költségvetés átcsoportosítását követően sikerült vásárolniuk egy EKG berendezést is.

Sikó Imre, Bölön község polgármestere a projekttel kapcsolatosan elmondta: az elkövetkezendőkben is igyekeznek a programot támogatni, így például áprilistól a multifunkcionális-szociális központban dolgozó egészségügyi közvetítő mellé még egy személyt alkalmaznak.

(FORRÁS: www.szekelyhon.ro)

Médiamegjelenések hivatkozása:

Március 22.-én a Kovászna Megyei Vöröskereszt szervezete, a Pro Nobis Egyesület, Bölön Polgármesteri Hivatala és a TEGA Rt. szemétszedési akciót szervezett Bölönben a Víz Világnapja alkalmából, reggel 10 órai kezdettel.
Az akción 15 sepsiszentgyörgyi és kovásznai fiatal vett részt, emellett pedig a helyi iskola I-VIII. osztályos diákjai is csatlakoztak az eseményhez.
 
 Médiamegjelenések:
 
EGT Alapokból, illetve a Norvég Civil Alapból finanszírozott pályázat
Társadalmi Igazságosság komponens ,, A vidéki vegyes közösségek fejlődése" szubkomponens
A projekt időtartama: 01.04.2015-31.03.2016
 
Bővebben ...
 
 
 

Bővebben ...Nemes  munkát végez már több éve ebben a községben a lakosság és az emberek életminősége javításának érdekében az önkormányzattal együttműködő és pályázatot nyert megyei Vöröskereszt és a Pro Nobis Egyesület. A Közösség, ahol jól érzem magam program multietnikus is, hiszen a köz­ségben más nemzetiségűek is élnek – hangsúlyozta Kernászt Huba, az Pro Nobis ügyvezető igazgatója.
– A bölöni községvezetéssel sikeresen együttműködünk, s ennek eredménye mérhető is. Jelenleg éppen egy környezetvédő akció miatt vagyunk itt. Ipari mennyiségű hulladékot sikerült szigorúan szelektív módon összegyűjtetni, s a sepsiszentgyörgyi Tega Rt.-vel azt a megfelelő helyre szállíttatjuk.

A projekt keretében elkészült  a község fejlesztési terve, amely itt olvasható!

Bővebben ...

 

 

 

 

 

Március 22.-én a Kovászna Megyei Vöröskereszt szervezete és Bölön Polgármesteri Hivatala szemétszedési akciót szervez Bölönben a Víz Világnapja alkalmából, reggel 10 órai kezdettel.
 
EGT Alapokból, illetve a Norvég Civil Alapból finanszírozott pályázat
Társadalmi Igazságosság komponens ,, A vidéki vegyes közösségek fejlődése" szubkomponens
A projekt időtartama: 01.04.2015-31.03.2016

 

Bővebben ...

 

 

 

 

Bővebben ...Pénteken Szeptember 25-én Bölön községben az iskolák tanulói, a tanárok, tanítónők, polgármesteri hivatal alkalmazottai valamint a közösség tagjai és a Kovászna Megyei Vöröskereszt önkéntesei azon fáradoztak, hogy megtegyék az első lépést, egy tisztább, szemét mentesebb település megteremtésében. A több mint 300 résztvevő, köztük a Bölönpataki roma családok tagjai is, akik a munkaerő mellet négy szekeret osztottak meg, délutánra több mint 6 tonna szemete gyűjtöttek össze, amelyet a TEGA RT segített a szeméttelepre szállítani.

A tiszta közösség, tiszta falu ötletét a közösséget képviselő kulcsszemélyek által kidolgozott Közösségi Fejlesztési Terv részeként fogalmazták meg a Június hónapban lezajlott egy heti munkaülésen.  A tevékenységek "A település, ahol jól érzem magam!" című projekt keretében zajlanak, amelyet EGT alapokból nyert támogatást.

 Bővebben ...
 
Bölönpatak mintegy másfél ezres roma közösségével azon kevés Kovászna megyei település közé tartozik, ahol a cigánykérdést kézbe vették, s bár még sok a megoldatlan probléma, azokat nem próbálják szőnyeg alá seperni, mi több, tesznek azért, hogy a fejlődéslátható legyen.

Az elmúlt év végén arról tudósítottunk, hogy kézműves vásárt szervezett az önkormányzat a romáknak, idén pályázati pénzből valószínűleg aszfaltoznak is a községközpont és a falu között. Sikó Imre bölöni polgármester azt mondja, Bölönpatakon szinte többen használják a vezetékes vizet, mint Bölönben, egyszóval maguk a bölönpataki romák is felismerték: előre kell menni az úton.

Nemrég a bölönpataki közösségi központban a megyei Vöröskereszt mutatott be egy projektet a helyieknek: az egy évig tartó tevékenység keretében a község számára közép és hosszú távú fejlesztési tervet készítenek, Bölönpatakon 300 felnőttet és 75 gyermeket kiszolgáló multifunkcionális központot létesítenek, két civil szervezetetet támogatnak, Mi is felelősek vagyunk címszó alatt tudatosító kampányt szerveznek. A projekt összértéke több mint 80 ezer euró.

Támogatóink

      

 

 
 
 
 

                                                                     

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio