facebook kovaszan megyei voroskereszt

ADOMÁNYOZNI AKAROK        3,5% Űrlap      SZPONZOR SZERZŐDÉS  

MENTŐSZOLGÁLAT  /  OTTHONGONDOZÁS  /  ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM 

Kovászna Megyei Vöröskereszt

 Újon indult mentőszolgálatunk igénybe vehető! 

 Titkárság

Tel: 0734 44 99 15
office@crucearosie-cv.org /    

 Mentőszolgálat 

Tel: 0772 04 59 88
 ambulanta@crucearosie-cv.org /    

 Otthongondozás

Tel: 0771 77 50 03
  ingrijire@crucearosie-cv.org /    

 Tanfolyamok / Képzések

Tel: 0771 78 29 60
   cursuri@crucearosie-cv.org /    

 Könyvelőség / H. R.

Tel: 0728 84 54 61
contabil@crucearosie-cv.org /    

 Önkéntesség

Tel: 0771 78 29 69
voluntariat@crucearosie-cv.org 

A Vöröskereszt Mozgalom

1859. Solferino. A hBővebben ...áború áldozatainak megkülönböztetés nélküli, intézményes nemzetközi védelme a XIX. század második felében vált megvalósítható és mozgósító programmá. A történelmileg szükségszerű lépést az 1859-ben lezajlott Solferinói csata ösztönözte. Az ütközet, amely az osztrák és az egyesített francia-szárd haderők között zajlott, óriási áldozatokat követelt. Henry Dunant svájci üzletember a csatatéren látva a negyvenezer halottat és sebesültet, megrendülten kereste a segítségnyújtás lehetőségét. A szomszédos falu lakosaiból önkéntes segélycsapatokat szervezett, amelyek nemzetiségre való tekintet nélkül vettek részt az ápolásban, segítségnyújtásban. E megrendítő élmény késztette Henry Dunant-t arra, hogy javaslatot fogalmazzon meg a háborúk áldozatainak védelmére és kezdeményezze egy segélyszervezet létrehozását.

Így indult – 160 éve – egy eszme, melynek hatására megalakult a humanitárius mozgalom, a Vöröskereszt (1863.).

A vörös kereszt (a svájci állampolgárságú kezdeményezők a svájci zászló – piros alapon fehér kereszt – inverzét – fehér alapon vörös keresztet – javasolták a megalakuló mozgalom jelképének.

A Vöröskereszt mindenki számára nyitott non-profit, önálló, önfenntartó szervezet, küldetése a veszélyeztetett személyek életminőségének javítása, életük megmentése nemre, fajra, etnikai, politikai hovatartozására való tekintet nélkül.
A Kovászna Megyei Vöröskereszt megalakulása óta önkéntesek bevonásával részt vesz idősek, beteg otthoni gondozásában, szociális segítségnyújtásban, rászoruló gyerekek támogatásában és az önkéntesség népszerűsítésében.

Az elsősegélynyújtás oktatása és népszerűsítése is feladata a szervezetnek, ezért folyamatosan tanfolyamokat szervez és tart Kovászna megyében. A fiatal líceumi diákoknak pedig évente megszervezi az Elsősegély Versenyt, mely esemény idén 53. alkalommal kerül megrendezésre.

Kovászna megyében több mint 140 aktív fiatal önkéntes részese a szervezet életének és eszméjének, mely létszám állandó növekedésben van.

Az országos szervezet megközelítőleg 10.000 önkéntessel büszkélkedik, melynek 40%-a fiatalokból áll.

Támogatóink

      

 

 
 
 
 

                                                                     

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio