facebook kovaszan megyei voroskereszt

ADOMÁNYOZNI AKAROK        3,5% Űrlap      SZPONZOR SZERZŐDÉS  

MENTŐSZOLGÁLAT  /  OTTHONGONDOZÁS  /  ELSŐSEGÉLY TANFOLYAM 

Kovászna Megyei Vöröskereszt

 Újon indult mentőszolgálatunk igénybe vehető! 

 Titkárság

Tel: 0734 44 99 15
office@crucearosie-cv.org /    

 Mentőszolgálat 

Tel: 0772 04 59 88
 ambulanta@crucearosie-cv.org /    

 Otthongondozás

Tel: 0771 77 50 03
  ingrijire@crucearosie-cv.org /    

 Tanfolyamok / Képzések

Tel: 0771 78 29 60
   cursuri@crucearosie-cv.org /    

 Könyvelőség / H. R.

Tel: 0728 84 54 61
contabil@crucearosie-cv.org /    

 Önkéntesség

Tel: 0771 78 29 69
voluntariat@crucearosie-cv.org 

b_300×0_300×0_16777215_0_0_images_kolazs_logoval.jpgAjándékozzunk Karácsonyt!

… hogy legyen mindnyájunknak örömteli, ízletes az Ünnep.

 

Idén is folytatódik a Karácsonyi programunk, a Salento Pizzázó tulajdonosainak nagylelkű felajánlásával, újra ellátogatunk rászoruló családokhoz és igyekszünk meleget, meghittséget és ünnepi hangulatot varázsolni a szűkös, szerény otthonaikba.

 

Az eredeti elképzelés 2018-ban egy hirtelen jött ötlet megvalósulásának nézett ki, akkor nem is gondoltuk, hogy ennek lesz/lehet folytatása. A kezdeményezés onnan indult, hogy találkoztunk egy kislánnyal, akihez „még soha nem jött el az angyal” és ennek a gyereknek a legnagyobb álma egy fehér pöttyös piros labda volt. Beindult a gondolkodás, hogy egy piros labdát igazán tudunk neki ajándékozni, de mi lenne, ha karácsonyt is ajándékoznánk, ahhoz sem kell nagyon sok. Az ötletünket megosztottuk a Sepsiszentgyörgyi Rotary Klubban és olyan hatással volt a jelenlevőkre, hogy nem csak piros labdára, de igazi karácsonyfára, díszekkel, sőt meleg ruhára és csizmára, meg egy kis nyalánkságra is futotta az adományokból, továbbá több család otthonába került még kályha, tűzifa, hűtőszekrény, áram és ennivaló a Szentestére.

A Karácsony esti „angyalkodás” olyan nyomott hagyott a fiatal önkéntesekben, hogy következő év őszén már egyre határozottabban kérték a program folytatását, vállalva az ezzel járó munkát is. Így indítottunk egy projekttel Civil Liciten, a Háromszéki Közösségi Alapítvány adománygyűjtő akcióján, ahol az előző évhez hasonlóan nagy meglepetésünkre a kért összegnek csaknem a dupláját adományozták a jelenlevő vállalkozók. Ebben már a Salento Pizzázó tulajdonosai Kónya Tünde és Attila a program védnökei lettek, buzdítva a jelenlevő vállalkozókat, illetve jótállva a felvázolt program hitelességéért. Tavaly aztán 4 családhoz, 19 gyerekhez látogatott el az angyal, karácsonyfával, kézzel készített díszekkel, meleg ruhával és kaláccsal. A családok kiválogatásánál szempont volt a rászorultság mértéke, illetve hogy számukra is új legyen az ünnepi hangulat és ajándékozás.

A program célja elsősorban a nevelés, hogy emberi gesztusok mentén, mintanyújtással kimozdítsuk a megrekedt családokat, kevés anyagi befektetéssel megmutassuk, hogy van megoldás, hogy nincsenek egyedül. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a legkörültekintőbb elővigyázatosság esetén is találkozunk olyan családokkal, akik nem tudnak élni, inkább visszaélnek a megelőlegezett bizalommal, befektetett energiával, és ennek a csalódása és fájdalma egy olyan kockázat, amivel számolni kell. Mindezek ellenére a bizalmat meg kell előlegezni, mert nélküle nincs fejlődés, haladás egy megrekedt reményvesztett helyzetből. A figyelmünket arra irányítjuk, hogy van-e változási képesség egy családban, az akarat tőlük kell elinduljon, de ebben előbb mi kell higgyünk, hogy ők is képesek legyenek.

Ezekkel a gondolatokkal bátorítjuk, hogy hűvös őszi/téli estéken, ha illatos pizza vacsorára készülnek, válasszák a Salento pizzázó 30/40 cm-es pizzáit, mert mindent eladott pizza után a Vöröskereszt 1 lej adományt kap a program megszervezéséhez.

Ajándékozzunk Karácsonyt együtt!

Támogatóink

      

 

 
 
 
 

                                                                     

 

© Kovászna Megyei Vöröskereszt | webdesign: Digital Studio